Головне меню
  • Головна
  • Андрологія
  • Болі
  • Гинекологія
  • Дерматологія
  • Шлунок
  • Захворювання печінки та жовчного міхура
  • Спорт,здоров'я,краса
  • Інфекційні захворювання
  • Кардіологія
  • Краса та здоров'я
  • Кровообіг
  • Лікарські рослини
  • Лимфатична система
  • Сечо-полова система
  • Нервова система
  • Нефрологія
  • Онкологія
  • Опорно-руховий апарат
  • Органи дихання
  • Офтальмологія
  • Педіатрія
  • Препарати і продукти
  • Проктологія
  • Ревматологія
  • Ваші поради
  • Стоматологія
  • Вухо горло ніс
  • Ендокринологія та обмін речовин
  • Різне
  • Хвороби і лікування
  • Трави
  • Здоров'я дитини

  • Контакти

  • Популярні новини
  • Запалення сідничного нерва(ішіас),невралгії
  • Весёлка — гриб непростий. У лікуванні раку корисний його настій,гриби
  • Онкозахворювання,зокрема і рак,попередити і вилікувати ж личить отак,профілактика і лікування онкоза...
  • Сверблячка зовнішніх статевих органів,роздратування,і сверблячка
  • Глисты в дитини,Здоров'я дитини
  • Якщо тріскаються п'яти,мозолі,натоптыши,тріщини
  • Тріщина заднього проходу. Її лікування. ,Різне
  • Золотий корінь,Трави
  • Народне лікування зоба Февраль 9,2009 ,Різне
  • Тож чим гриби приваблюють нас всіх?Чим зумовлена пристрасть до них і що успішність?,гриби


  • Тож чим гриби приваблюють нас всіх?Чим зумовлена пристрасть до них і що успішність?,гриби
    Категория: Лікарські рослини
    Шановна Аминистрация!!Судячи з прихожим моє адресу листів і що надходять телефонних дзвінків,опубліковано мою статтю[Намагайтеся дорожити грибами не топчіть їх ногами!k,вміщена в Сайтеk 1(305)за сколихнула Україну,Молдову,частина же Росії та Білорусію. Пишуть,телефонують і приїжджають до мене люди всіх рангів і будь-яких професій. Надходить багато пропозицій співпрацю різних товариств,громадських організацій і будь-яких знахарів. Усвідомлюючи таку зацікавленість людей до фунготерапии,хочу продовжити свій виступ про грибах. У статті я коротко описала лікувальні властивості грибів І що ними лікують,але у своїх листах читачі запитують:[Що таке таке гриби?Чому чиновницький їдять та друзі люблять майже всі?Чому вони потрапили до розряду делікатесів і жодне застілля не проходить без хоча самого страви з грибів?k Отже,постараюся відповісти на питання. Ми знаємо,що гриби зростають у лісі й на луках,знаємо,як називають(білі,красноголовики,лисички,маслюки тощо. буд. ),знаємо,що є їстівні й отруйні І що хороші гриби в стравах,по-друге стравах,мариновані і солоні. Тим часом,гриби можна назвати однією з чудес,одній з загадок органічного світу,безцінним задарма природи. У природі,мабуть,немає більше живих організмів,які б такі різноманітні,часом дивовижні,володіли б такими незвичайними особливостями,як гриби. Недарма ще у вісімнадцятому столітті французький ботанік Вайан назвав їх породженням диявола,створеним у тому,щоб приводити вчених у розпач. [Порядок грибів хаос естьk,повторював його слова знаменитий Карл Лінней. Справді,багато речей грибах і сьогодні загадковим. Їх несподіваний вияв і зникнення,освіту[ведьминых колецk,прихильність грибів до визначених деревах. Їх плодючість дивує. Бувають роки,якщо їх певне-невидиме,а трапляється й навпаки:умови погоди начебто найпридатніші,а грибів немає і близько. Чому вони в неймовірних кількостях перед війнами,путчами,якими-то потрясіннями?І це буде непросто дозвільне умовивід це-народна прикмета. Бабуся моєю знайомою згадувала перед війною двох років поспіль було неймовірну кількість рыжиков. [Рижики в обійстях росли. В Україні близько поленницы дід цілу кошик набралk,говорила вона. А дід відразу підхоплював:[Ось той самий грибної врожай перед першої світової був білі на славу вродились. Солили,сушили їх,кілька років вперед запаслисьk. Гриби ростуть в Африці,у пустелі Сахара. Називаються вони білі піщані трюфелі,а ростуть під піском. Зазвичай це відбувається у березні,коли стрімкі дощі. Сахарские трюфелі розміром від волоського горіха до мандарин. У Алжирі теж ростуть трюфелі,та їх у пустелі на вогнищі,печуть як картоплю. Вражає як дуже багато грибів у природі,дивує розмаїття своїх функцій. Усі гриби,незалежно від цього,їстівні чи ні,виконують величезну,приховану від очей роботу,завдяки якому підтримується нормальне життя лісу й до всього органічного світу. Обіймаючи цілком особливу увагу серед живих організмів,гриби,з одного боку,подібно рослинам,харчуються,усмоктуючи необхідні речовини через клітинні стінки,з другого,як і тварини,поглинають лише готову органіку,створену іншими організмами(рослинами і тваринами). Гриби всмоктують органічні розчини всієї поверхнею своєї грибниці,проте необхідна органіка які завжди перебуває у розчиненому вигляді. Лісова підстилка складається з отмерших гілочок,кори і листя. У тому основі лежить клітковина,чи целюлоза. За своїм складом вона близька до цукру,але молекули її з'єднані між собою такими міцними хімічними зв'язками,що перетравлювати целюлозу можуть прийняти лише лише одиниці живі організми. Гриби цих цілей застосовують воістину досконале[хімічне оружиеk повний набір найрізноманітніших,дуже активних ферментів,здатних розчинити будь-яку органіку,чи це мертвий стовбур дерева чи панцир загиблого жука. Нити гриба,постійно які виділяють ферменти,потім поглинають зчинений поживний розчин. [Хімічне оружиеk грибів настільки ефективне,що вони фактично на одиночній тюремній камері виходить із первинної переробкою відмерлої деревини,повертаючи мертве органічна речовина в господарський оборот лісових екосистем,роблячи його знову доступним як тварин,так рослин. З іншого боку,гифы(нитки грибниці)багатьох грибів дуже тісно переплітаються з українським корінням дерев. Таке переплетення називається микоризой. У цьому гриби одержують від дерев деякі живильні речовини і,своєю чергою,постачають рослини витягнутими з підстилки мінеральними солями. Саме[поганкиk,що у лісі традиційно більше,ніж їстівних грибів,переробляють найбільшу частина мертвої органіки. І дарма що,що плодові тіла[поганокk не можна вживати для харчування,вони займають своє місце у складній екосистемі лісу й до активну участь у процесах з її підтримці у стані. Там,де[працюють поганкиk,будуть і їстівні гриби,і горіхи,і ягоди,й лісові звірі,отже,і саме ліс. Про смакових властивості грибів слід поговорити окремо. Мало хто може встояти перед грибною ароматом. Римський поет-історик Марк Валерій Марциал як-то сказав:[Сріблом і златом,любов'ю друзів легко поступитися,але важко відмовитися від страв з грибовk. Високі энергопитательные якості дозволяють грибам замінити в раціоні людини до 50-60%м'яса і м'ясопродуктів. Вчені встановили,що у грибах містяться білки,жири(ліпіди),вуглеводи,фосфор,залізо,свинець,срібло,молібден,кобальт,нікель,ванадій і багато інших хімічних елементів,необхідних людському організму. Бєлки найбільш цінний компонент їжі,який бере участь у найважливіших функціях організму. За змістом білка(16-25%)і складу амінокислот гриби перевершують багато овочевим культурам. У білках плодових тіл грибів виявлено 18 амінокислот,вісім із яких изолейцин,лейцин,лізин,метіонін,фенилаланин,триптофан,треонин і валин є незамінними,оскільки утворюються у людини і чинять нього з їжею. За умов їх нестачі гальмуються його зростання та розвитку. Більшість рослинних білків містить не достатні людини кількість незамінних амінокислот(переважно метіонін,цистин і лізин). У той самий час гриби багаті на лізин,триптофан,треонін і валином,що різко відрізняє їх білки від білків рослин. За вмістом білка гриби перевершують ягоди,фрукти,овочі й наближаються до білка яєць і м'яса. Бєлки грибів плеврот(глива укр. )характеризуються досить високою усвояемостью,котра внаслідок теплової обробки сягає 70%,що він відповідає перевариваемости білків житнього хліба. Зазвичай вважають,що жири(ліпіди)в людини виконують роль постачальників енергії. Але не зовсім вірно. Крім енергетичної цінності ліпіди яких багато важать при побудові клітин,тому вони,як і білки,є незамінними чинниками харчування. Особливого значення для організму людини мають що входять до склад ліпідів ненасичені жирні кислоти,що у побудові клітинних мембран і забезпечуючі нормальний зростання тканин та обмін речовин. Полиненасыщенные жирні кислоти що неспроможні синтезуватися в людини і тому є незамінними. Ці кислоти,переважно линолевая і арахидоновая,запобігають відкладення холестерину в стінках кровоносних судин і сприяють його видалення з організму. Хоча зміст ліпідів в грибах невелика до 1,3-2,7%сухий маси грибів,поліненасичених жирних кислот у яких 67%від липидной маси. Суміш цих кислот іноді називають вітаміном U,що свідчить про їх важливому значенні у людському харчуванні. Доведено,що з включенні до раціону харчування грибів у крові людини знижується рівень холестерину. Вуглеводи важливий енергетичний компонент їжі. У плодових тілах грибів вони є 68-74%сухий маси грибів. У грибах вешенках кількість легкозасвоюваних вуглеводів(глюкоза,фруктоза,сахароза)становить 14-20%,а 70-75%посідає маннит і 2-4%на хітин,трудноусвояемые організмом людини сполуки. Більшість грибних вуглеводів входить до фракції клітковини,нормализующей діяльність корисною кишкової мікрофлори і сприяє виведення з організму холестерину і різних токсичних речовин. Разом про те,низький вміст в грибах усвояемых вуглеводів знижує їх калорійність,що становить 300-340 Ккал/100 р. Велике фізіологічне значення мають мінеральні речовини,виконують регуляторну функцію в обміні речовин. Вони входять до складу багатьох ферментів,служать основним матеріалом для побудови кістковій тканині. Калий життєво важливим елементом,регулюючий функцію серцевого м'яза,входить до складу низки ферментів. За змістом цього елемента гриби перебувають у рівні картоплі і перевершують й інші овочі,ягоди і. Фосфор найважливіший елемент,входить до складу білків,нуклеїнових кислот,бере участь у обміні енергії. Гриби містять більше фосфору,ніж ягоди,фрукти й овочі(крім квасолі і гороху). Залізо одне з найважливіших в людини мікроелементів,бере участь у освіті низки ферментів,входить до складу гемоглобіну. Гриби чудовий джерело вітамінів. Так,зміст ніацину у яких житлом становить м'ясних продуктів(основного його постачальника)і перевершують за цим показником овочевим культурам,ягоди і. Кількість пантатеновой кислоти в плодових тілах грибів вище,ніж у овочах,фруктах,м'ясі,рибі,молоці,і можна з змістом їх у нирках великої рогатої худоби. За змістом рибофлавіну культивовані гриби перевершують основні харчові продукти,включаючи м'ясо,рибу,молоко,овочі,фрукти,і можна порівняти цьому з курячим яйцем і сиром. Рівень біотину в грибах можна порівняти з змістом в сої одному із найбагатших цим вітаміном продуктів харчування. Кількість біотину в грибах значно вища,ніж у курячі яйця,овочах. Зміст пірідоксину(вітаміну В6)в вешенке можна з його кількістю запитує в м'ясних продуктах і від,ніж у рибі,овочах і фруктах. У грибах виявлено аскорбінова кислота(вітамін З),тіамін,провітамін У,вітамін Є. Треба сказати,що досі пір немає повних відомостей про речовинах,входять до складу грибів. У 1969 року японськими вченими виділили речовина лентинан,що має протипухлинний активністю. У 1979 року з грибів виділено сполуки,руйнують холестерин. Плодовые тіла грибів включають сполуки,які мають антиоксидантной активністю,тобто містять речовини,затримуючі старіння. Гриби знижують небезпека виникнення атеросклерозу. Встановлено,споживання щодня 100-150 р свіжих грибів покращує стан організму чоловіки й підвищило б його опірність дії несприятливих чинників довкілля. Нині ж ми поговоримо про лікарських властивості грибів. Те,що вони ними володіють,було відомо людям ще кілька років тому. Недарма викликала сенсацію археологічна знахідка в тирольских Альпах це чудово збережена в природному холодильнику мумія крижаного людини,названа Отси. Радиоуглеродным методом встановили,що це первісний житель нашої планети[угодилk в льодовик приблизно 5300 років тому вони. Але,мабуть,найнадзвичайніше полягає у цій знахідку то,що з мумії виявилися. . . гриби. Одне з них,білий мухомор,міг служити людині амулетом-оберегом. У інших всохлих і заморожених грибах містилася кислота,зі свого лікувальному дії схожа на антибіотик. Рецепти ліків,приготовлених із окремих видів грибів,зустрічаються у книжках Диаскорида,Галена,таджицького лікаря Ібн Сіни(Авіценна),в давньоруському[Изборнике Святославаk(1073 р. )та інших. Але широке застосування грибів у народній медицині отримала Китаї,Кореї,Тибеті і Бірмі. А японський деревне гриб шиїтаке призвів до справжньої сенсації у країнах:Майкл Джексон заявляє,що він у ранкам п'є грибної чай шиїтаке і зробить його безсмертним,Мадонна пояснює пружність і свіжість своєї шкіри теж дією гриба шиїтаке,а Дженнет Х'юстон стверджує,що цьому чуду вона позбулася синдрому хронічної втоми. Лікувальні властивості гриба шиїтаке сході відомі близько 2000 років. У Китаї епоху династії Мін(1368-1644 р. р. )шиїтаке вже було визнано цілющої їжею. У 1309 року знамениту цілитель Ву Горін написав книжку[Лікарські кошти на щоденного примененияk,у якій ціла глава присвячена шиїтаке. Його буква стверджує,що шиїтаке посилює[циk,т. е. дух життєву енергію,втамовує голод,лікує застуду і проникає до системи кровообращенияk,допомагає людині почуватися[повним жизниk. У Японії відомі численні випадки ефективного впливу шиїтаке на виразку шлунку,цироз печінки,гепатит У,діабет,лейкемію,гіпертонію,ревматизм,алергію(включаючи алергічну астму),на аутоімунні захворювання,такі як червона волчанка,на злоякісні і доброякісні пухлини. У Волинській області є невелика сільце,загублена у лісах. У її мешканців дивна примха збирати наприкінці літа на лісі молоді яйця гриба веселки,різати на кусні й робити із нею салат,заправляючи сметаною. Треба сказати,що веселка найвідоміший лікарський гриб наших лісів. Становить собою драглисте яйце білого кольору. При дозріванні воно лопає і потім із нього за 15 хвилин виростає[стрелаk,испускающая огидний запах. Отож,жителі цієї села як ласують салатом від цього гриба,а й заготовляють його про запас,роблячи зі веселки варення із цукром. Можна припустити,саме це дозволяє йому будь-коли хворіти на рак,виразкою шлунка,на туберкульоз та бронхітом. Причуда є сирої гриб веселку передається вони від покоління до покоління. Гриб агарикус це з недавно відкритих лікарських грибів. Батьківщиною цього смачного їстівного гриба є дуже невелика область серед стосів Бразилії,поруч із містом Сан-Пауло. Епідеміологи,вивчаючи місцеве населення області,виявили,що він дуже маленький відсоток різноманітних захворювань,включаючи рак,і навіть вірусних захворювань,і хвороб,викликаних бактеріями,і навіть непропорційно високе кількість довгожителів. У остаточному підсумку це були соотнесено з їх постійним вживанням для харчування гриба агарикуса. Протягом 1980-1990 р. р. було продемонстровано,що гриб агарикус є стимулятором імунної системи,який поліпшує природні захисні механізми організму для боротьби з низкою інфекційних агентів і станів,включаючи рак. Знаменитий російський учений Видяев ще 50-x роках минулого століття дивувався,що поруч із рослинами існує ціла армія грибів з приголомшливими лікувальних властивостей. І це армія потрапляє до розряду невидимок з 150000 видів грибів для харчування використовують тільки близько як три десятки,а лікуються лише одною губкою!Поняття[фунготерапияk багатьом невідомо,адже це цілий напрям медицини. Фун-го по-японски гриб,а деревне гриб шиїтаке,здавна вживаний у Японії на лікування,за своїми властивостями дорівнює женьшеню. Втім,і наші знахарі здавна лікували рак(навіть у стадії!)веселкой звичайної,тоді як про цей унікальний грибі чули лише одиниці. Нічого не скажеш,тепер фунготерапия набула другого життя,а клінічні дослідження,проведені переважають у всіх лабораторіях світу з грибами шиїтаке,мейтаке,рейши,кордицепсом тощо. буд. ,і сенсації,пов'язані з відкриттям в грибах фітонцидів і полісахаридів,які унікальні лікувальні здібності,змушують біохіміків подивитись[грибне царствоk з надією. І впевнена,що фунготерапия стане медициною третього тисячоліття. Річ у тім,що у природі грибам відведено місце не як їжі,бо як аптеці в людини і тварин. Тварини давно лікуються грибами. Лоси і корови поїдають мухомори і виліковуються від пухлин,білочки заготовляють гриби про запас як для їжі,та ще у тому,щоб взимку ними лікуватися!Гриби лисички,наприклад,знищують різного роду гельмінтів,боровики мають антивірусним і виявляє антимікробну властивостями,маслюки покращують зір,що наприкінці зими у тварин різко слабшає. І це ми лінуємося лікуватися грибами,зате грибне меню,запропоноване на застіллях,день у день розширюється. Але всі цілющі речовини руйнуються від тривалого нагрівання!Спробуйте загасити звіробій з картопелькою. Що вийде?Куди дінуться корисні властивості звіробою?Адже трави цьому плані більш стійки,рослинні лигнины менш піддаються термальному руйнації. Нині лікарським грибам стали приділяти більше уваги та країнах СНД. Найбільш визнаним і авторитетним є Центр фунготерапии Ірини Філіппової в Санкт-Петербурзі. Спеціалісти Центру розроблено унікальні методики лікування грибами різноманітних захворювань,включаючи рак. Тут випускаються препарати,одержані із грибів шиїтаке,мейтаке,рейши,веселки,трутовика,кордицепса,лисичок,сморжів,зморшків та інших. У Білорусі успішно працює учень Філіппової,грибовод Віктор Аркадійович Чикуенок,а вже є ученицею Чикуенка. І. А. Філіпповій та У. А. Чекуенком розроблений ряд методик лікування гриба]ми міоми,фіброміоми,мастопатії,розсіяного склерозу,безплідності,аденоми простати та інших хвороб,а останнім часом виготовлений препарат з гриба-навозника[Фунго-Ші Копринусk,излечивающий алкоголізм. Але,як ви розумієте,будь-яке лікування вимагає рад фахівців,що потенційно можуть підказати,які гриби,у яких дозах і з якої схемою приймати. Не вдавайтеся до самолікування!Грибами можна вилікувати багато хвороб,але не всі-таки при лікуванні раку їм немає рівних. Потужні ферменти і полісахариди,які у грибах,позбавляють пухлини ніяких особливих шансів. У цьому гриби не отруйні і шкодять організму. Зазвичай з грибів роблять горілчані настойки,але віддаю перевагу робити порошки. У-перших,горілка не всім підходить,тоді як у-других,в порошках збережено всі корисні речовини. Зібрані гриби я очищаю,ріжу на частини й суходіл сонцем. Высушенные гриби измельчаю в кавомолці й у такому вигляді зберігаю при кімнатної температурі. Применяю грибної порошок по-різного,залежно від захворювання. Склад порошку кількісним співвідношенні теж залежить від. Якщо ж наполягати гриби на горілці,то одне із способів лікування такий:1 год. л. грибного порошку залити 250 мл горілки,наполягти 7 днів,щодня струшуючи,і пити настойку разом із осадом 2-3 десь у день. При пухлинах по 1 ст. л. ,за інших захворюваннях по 1 год. л. Ось одне випадок лікування грибами. У чоловіки був рак нирки з метастазами в правицю і лимфоузлы. Про хворобу хворий дізнався,коли зламав правицю і вона так важко гоїлася. Почку лікарі видалили. Було проведено курс хіміотерапії,але метастази залишилися. Хворий було виписано додому,а вдома почав лікуватися грибами. Після 4 місяців лікування від метастазів і не залишилося. Лечитесь грибами,і це знову знайдете здоров'я. Усього хорошого. У наступних статтях відповім всі запитання.